فرزانه عمادی | شهرآرانیوز - بیمه شخص ثالث برای جبران خسارتهای ایجاد شده دو نوع پوشش جانی و مالی را برای بیمهنامه در نظر گرفته است تا در صورت وقوع حادثه، ریسک جبران خطرات و خسارتهای ایجاد شده به بیمهگر منتقل شود. اما در بعضی از تصادفات رانندگی شاهد صحنهسازیهایی هستیم که رانندگان قصد دارند برای دریافت خسارت از بیمهگر، تصادفهای ساختگی را نمایش دهند. براساس قانون اگر مشخص شود که این اشخاص صحنه تصادف را به صورت نمایشی بازی کردهاند، به حبس محکوم خواهند شد. همچنین این افراد علاوه بر حبس باید دو برابر خسارت وارد شده را به عنوان جریمه پرداخت کنند. محمدعلی بخشیزاده، کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه در بخش دوم به سؤالات شهروندان درباره بیمه شخص ثالث پاسخ میدهد. شرح گفتگو با وی را در ادامه میخوانید.
به طور کلی بیمه شخص ثالث هر مال و هر خسارتی را طبق قانون بیمه در بر میگیرد؛ بنابراین چنانچه وسیله نقلیه با عابر پیاده تصادف کند، اموالی که همراه عابر پیاده دچار خسارت شده باشد را هم پوشش میدهد و جبران خسارت میکند.
چنانچه اتومبیلی با برخورد به مغازه سبب آسیب به اموال داخل مغازه شود مشمول بند ب ماده یک قانون بیمه اجباری شخص ثالث شده و تا سقف تعهدات بیمهگر قابل وصول است.
چنانچه حادثه صرفا مالی بوده و طرفین حادثه اختلافی نداشته باشند و همچنین طرفین در زمان بروز حادثه دارای بیمهنامه معتبر باشند و در مواردی که خسارت وارده و مورد مطالبه زیاندیده حداکثر تا سقف تعهد مالی بیمه اجباری مسبب حادثه باشد و تعداد خودرو زیان دیده یک دستگاه باشد ارائه کروکی صحنه تصادف الزامی نیست.
در قانون جدید، بیمهنامه شخص ثالث با هر بار استفاده، تمام تخفیفات به یکباره از بین نمیرود؛ بلکه کاهش تخفیف به صورت پلکانی است. برخلاف قانون قبلی که با هر بار تصادف و استفاده از بیمهنامه، تخفیف عدم خسارت از بین میرفت و تخفیف صفر درصد در بیمه شخص ثالث لحاظ میشد.
در قانون جدید اگر مدارک ارائه شده بیمهگذار کافی باشد، اما شرکت بیمه از پرداخت خسارت سرپیچی کند یا دیر اقدام به پرداخت خسارت کند، جریمه در انتظار شرکت میباشد. از طرفی شرکت بیمه ملزم است تمامی خسارت را به طور کامل به بیمهگذار خود پرداخت کند.
گفتگو | تبعات نداشتن بیمه شخص ثالث چیست؟ (قسمت اول)